Paviljoen

Op een zonnige zaterdag
in augustus 1990, werd er voor het eerst klassiek gemusiceerd in onze tuin, de tuin van Anton van der Veer en Ingrid Cornelisse. Niemand kon toen nog
bevroeden dat wat begon als een bescheiden muzikale geste aan vrienden en familie, uit zou groeien tot een cultureel fenomeen voor een steeds
groeiende schare liefhebbers. Vele middagen van schitterende muziek ten gehore gebracht door gedreven musici, professionals allemaal, maar in de
eerste plaats vooral liefhebbers. 

Met kleine, intieme en zeer diverse optredens op zomerse zondagmiddagen zijn we in 1990 begonnen, en vanaf 2001 in
het knusse amfitheater.
inspirerende muziek in een inspirerende omgeving, en dat al dertig jaar. Nu zijn we ermee gestopt. We hebben het afgesloten in 2021 met de zomeropera Reintje de Vos. Speciaal voor de Selatuinen geschreven door componist Hans Erik Dijkstra. Het waren drie prachtige voorstellingen. Alle drie uitverkocht! Een waardige afsluiting van dertig jaar concerten.


Vanaf 2021 is ons paviljoen, door Anton gebouwd, te huur als vakantiewoning voor 5 personen.

 

Het paviljoen is nu als vakantiewoning te boeken.

 

U kunt reserveren via deze site of via mail. info@selatuinen.nl

 

...

 

...

 

 

...

 

...

 

 

Het paviljoen heeft een dak van sedumplanten wat zo overloopt in het tuintheater. Binnen wordt de ruimte verwarmd met een houtkachel en een pelletkachel maar natuurlijk is er ook CV die zorgt dat het altijd behaaglijk is. Er zijn twee slaapkamers met eenpersoonsbedden, de Boskamer heeft twee bedden en de Boomkamer (boven) heeft er drie, beide hebben een eigen badkamer en toilet. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. In de keuken staat een groot fornuis incl oven. Mocht u toch liever eens niet koken dan wil uw gastvrouw  met alle plezier een maaltijd voor u bereiden. Dit zal u verrassen, zij houdt van koken en samen met haar man geniet ze ervan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. In het paviljoen is een Hofmann piano aanwezig waarop u gerust mag spelen. In de huiskamer is een tv, een dvdspeler en een cdspeler aanwezig en in de Boskamer is een tweede tv.

Het terras is gedeeltelijk bestraat en gedeeltelijk grind, dit kan wat lastig zijn voor een rolstoel maar is noodzakelijk voor de afwatering.


In de omgeving liggen op fietsafstand de unieke natuurgebieden het Fochteloërveen en de Kale Duinen. Het Fochteloërveen is het laatste stukje hoogveen van Nederland dat nog niet op de schop is gegaan en waar zelfs nog veen wordt gevormd. De zandvlakte van de Kale Duinen breidt zich nog ieder jaar uit en is een fraai voorbeeld van de nieuwe inzichten op het  gebied van natuurbeheer. 
Vanuit de achteruitgang van de tuin loopt u zo het bos in naar het bezoekerscentrum van het Drents– Friese Wold. Op de Veluwe na is dit het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land. De beekdalen, heidevelden en veenmoerassen volgen elkaar op in dit Friesland voor natuurzoekers en fijnproevers. Niet zo gek ver van ons coulissenlandschap ligt het meer weidse Friesland van de zeilers en de schaatsers.
Boomsingels, beboste landweggetjes en  veenvaarten doorkruisen het oude landschap. En overal doemt wel ergens een torenspits op tussen het  gebladerte. De gedroomde streek van iedere wandelaar, fietser en  natuurliefhebber. Een werelderfgoed op steenworp afstand, Veenhuizen gevangenismuseum maar ook Belvedere, Heerenveen, het Drentsmuseum, Groningenmuseum en een schat aan kleine streekmusea.

 

 

Voor beschikbaarheid zie de kalender hieronder. Mail of bel even mochten er vragen zijn.

 

Houdt u er rekening mee dat het paviljoen 100mtr lopen is vanaf de parkeerplaats! Er is een kar voor het vervoer van de bagage.

Prijzen 2023

 

De prijzen zijn gebaseerd op een verblijf van 4 personen , extra persoon € 15,00 p.nacht.

Wij hanteren geen vaste aankomst- of vertrekdagen. Minimaal verblijf is 3 nachten. Per nacht € 125,00 met feestdagen 160,00.

 

3 nachten  € 375,00 met hemelvaart/ pasen/pinksteren/kerst en oud en nieuw € 480,00 plus €50,00 schoonmaak kosten.

 

4 nachten  € 500,00 met hemelvaart/ pasen/pinksteren/kerst en oud en nieuw € 640,00 plus €50,00 schoonmaak kosten.

 

 

Ook bij het paviljoen rekenen we € 10,00 per huisdier p.nacht.

.

EXCL bad- en bedlinnen verkrijgbaar voor € 12,50 per persoon.

 

Wilt u electrische fietsen? wij hebben er twee in de verhuur á € 15,00 per dag

 

 

 

mail; info@selatuinen.nl tel. 0516 514992

 

 

Zie hieronder de beschikbare data, u kunt gewoon rechtstreeks via de mail of telefoon bij ons reserveren!