Gastenboek

Geplaatste reacties:
Geschreven door: Marian en Fred. Tijd: 15-02-22 22:25
Bericht:
Beste Anton en Ingrid. Na een hartelijke ontvangst is ons verdere verblijf in jullie B&B alleen nog met superlatieven te beschrijven.
De ruime zit/slaapkamer is comfortabel evenals de bedden.
Ontbijten bij jullie, was voor ons een feest met al die verrassende hapjes.
Het op ons verzoek vegetarisch dineren, is door jullie ingevuld met gerechten van ongekende kwaliteit en bijzondere smaak.We zijn wel wat gewend, maar dit overtrof alles.
Wij hebben ons bij jullie uitstekend thuis gevoeld en willen jullie daarvoor hartelijk bedanken.
Helaas was het weer zodanig, dat wij niet van jullie tuinen konden genieten, maar bij gelegenheid komen we ook daarvoor nog eens terug.
Lieve groeten.
Geschreven door: Mary - De Lier - Tijd: 31-01-22 22:25
Bericht:
Beste Anton en Ingrid. We zijn net terug van een paar dagen in jullie paviljoen samen met onze vrienden. Wat een heerlijke sfeer had het, echt zoals het hoort bij een B&B, en je logeert zo midden in de natuur. Wat zijn we verwend met heerlijke ontbijtjes. Heel veel lekkers! We hadden ook voor de avonden het diner besteld. Wat een luxe en overheerlijk. Nu is het niet de eerste keer dat we hier waren, en het was weer genieten. Dank jullie voor de gastvrijheid. Hartelijke groet, Jacques en Mary ook namens Hans en Monique


Geschreven door: Anne en Anton 29-01-2022

Bericht:
Lieve Ingrid & Anton, 1 nachtje hier in jullie sfeervolle B&B. We vonden het heerlijk. Zalig eten, goede bedden en aan alle details is gedacht. Juist het persoonlijke maakt jullie B&B zo fijn en bijzonder. We hebben ook erg genoten van de gezellige inrichting.
we hebben genoten en komen zeker nog eens terug!

Geschreven door Jack en Elke 14 november 2021
Bericht:
Het is ons erg goed bevallen. De B&B is goed voorzien van alle gemakken en de bedden zijn niet te zacht en niet te hard. Wij hebben dus heerlijk geslapen. Het ontbijt was compleet en gevarieerd; Al met al een prima verblijf voor één nacht. We komen graag nog een keer terug om de tuinen in bloei te bekijken; Prachtig aangelegd. Enfin, wij reizen straks weer naar het zuiden en bedanken jullie voor alle goede zorgen.
Geschreven door Annemarie en Erik Zwolle 17-07-2021
Bericht:
Wat een héérlijke oase in het prachtige Friesland! Ontzettend genoten van de mooie kamer, de schitterende tuin en het onwijs heerlijke eten!! daar komt bij dat jullie ontzettend hartelijke mensen zijn die je meteen dat "thuiskomen-gevoel" geven. Heel erg bedankt, dit was een prachtige start van onze fietstocht door Nederland!


Ad en Carry uit Deventer B&B van 24 augustus tot en met 27 augustus 2020
Maaltijd van hoge kwaliteit. Een luxe diner, super lekker! Dank je wel.
Geschreven door Geeske en Jerry 2- 5- 2020
Bericht:
Het was een PRACHTIGE week. Geen last van Coronaperikelen. Prachtige omgeving en ook het weer was formidabel. Leuk om in de vijver te kijken naar bv de kikkervisjes. En de vogeltjes te beluisteren. Heerlijk geslapen.
Geschreven door Guido 17- 4- 2020
Bericht:
Fijne 2 nachtjes weg in een prachtige omgeving. Met wat kleine aanpassingen helemaal Corona-proof. Genoten van de prachtige tuin, rustige en stille omgeving en het lekkere eten! We kunnen er weer helemaal tegenaan.

Groetjes, en nu terug naar Utrecht.

Geschreven door:Monique 19- 01- 2020
Bericht:
Dank voor een heerlijk ontbijt en een heerlijk verblijf. Super lekker eten en zo'n fijne gastvrijheid. Wat een superplek, dank voor alles.

PS; Eigenlijk wil ik niet meer weg. Heerlijk hier!

Geschreven door:Cor Texel 25-09-2019

Bericht:
Soms gebeuren er van die onverwachte dingen in je leven, die je verwonderen, bij blijven en blij maken.
Het verblijf op deze mooie bizondere plek hoort daarbij.
Een ontmoeting die je niet wilt vergeten.
Sela,...Rust...Ja, zeker. Verblijven op de Sela-Tuinen schenkt Rust....en Blijdschap.
En je weet, hier is hard voor gewerkt. Maar met het plezier van er samen iets moois van maken. Anton en Ingrid, ook jullie verzorging en de aandacht voor jullie gasten is geweldig. Dank dat ik hier bij jullie mag verblijven.

Geschreven door: Wil en Joke - Boxtel - Tijd: 18-09-18 13:27
Bericht:
De afgelopen twee weken hebben wij van de gastvrijheid van Anton en Ingrid mogen genieten. Elke morgen weer een compleet ander ontbijt met allerlei lekkernijen, en op de laatste avond een heerlijk diner. Wij verbleven in de boskamer, met mooi uitzicht op het bos, en hadden daarnaast de rest van het paviljoen tot onze beschikking. We hebben genoten van deze locatie, de rust, de tuin en van poes Ambrosius die vaak bij ons op bezoek was. Kortom: een meer dan geslaagde vakantie in het noorden des lands, en zeker ook voor herhaling vatbaar! Dank jullie wel!!
Geschreven door: Janneke en Nelly - Alkmaar en St Pancreas- mei 2018
Bericht:
Wij voelen ons meer dan verwend deze dagen. Een knusse tuinkamer waar het heerlijk slapen was met alle vogeltjes om ons heen, plus het genot van een super de luxe badkamer. De tuin waar je niet uitgekeken raakt en zelfs nog een concertje kunnen meebeleven. Dit alles met temperaturen tussen de 25 en 28 graden!helemaal top. Ingrid het ontbijt was een plaatje, een boeket van smaken. Dit adresje ga ik zeker aanbevelen in mijn vrienden en kennissenkring.Geschreven door: Rene en Lia Mijdrecht 28-04-18

Bericht:
Voor de 2de keer waren wij hier in het "kleine paradijs" Wat hebben we weer genoten en rust gevonden die wij op dit moment nodig hadden. Het ontbijt was als vanouds en Ambrosius was weer net zo praatzaam als eerder. ook de andere viervoeter (moeder ) ontmoet. Dank jullie wel...We komen zeker weer terug!!! Hasrtelijke groeten Rene en Lia PS ; de nieuwe douche heeft een 10 gekregen!!!


Geschreven door: Yvonne - Heerhugowaard - Tijd: 07-04-18 10:49
Bericht:
Een dikke 10 voor de gastvrijheid, het verblijf, het uitzicht en het heerlijke ontbijt.

Geschreven door: Yvonne en Thea 5 december 2017
Gefeliciteerd Sinterklaas!
Sint hoeft niet langer in de Bijenkorf rond te struinen
Geef ons maar een bon van de Selatuinen
Daar wordt de gast nog geëerd
en op grandiose wijze gefeteerd.
Het avondeten was al om naar huis te schrijven
en het ontbijt zal altijd in onze herinnering beklijven.
We danken onze gastvrouw en gastheer
en komen uiteraard graag nog een keer.


Geschreven door: Alexander en Elsje 1 oktober 2017
Het was een spontane actie!...Even weg uit huis, weg van alle klusactiviteiten. Waarom ver weg gaan als het dichtbij ook zo mooi is ! We zijn hier helemaal tot rust gekomen en lekker genoten van alles! Dank voor jullie goede zorgen. Voordat we naar huis gaan, gaan we eerst nog lekker wandelen vanuit de achtertuin.


Geschreven door: Hans en Miekke 10 augustus 2017
10 sterren voor alles!


Geschreven door:Lia en Rene - Mijdrecht- Tijd: 1 aug. 2017
Bericht:
Lieve Ingrid en Anton,We werden allereerst hartelijk begroet door de 'Selakat'. Daarna hartelijk en uitbundig door de hond. Hoe huiselijk kan een ontvangst zijn? Anton, dank je wel voor je rondgang door het prachtige en sprookjesachtige terrein!! We voelden ons meteen 'thuis'. De bedden liggen prima en we genoten van de stilte om vervolgens in de tuin te zitten met een glaasje wijn en de sterren te bewonderen. Chapeaux voor de heerlijke ontbijtjes, kleine gerechtjes met producten uit de streek!! We genieten iedere morgen. Nu weer onderweg naar het drukke westen waar de sterren nauwelijks te zien zijn. We zullen jullie gastvrijheid gaan missen, maar ook de bezoekjes van onze 'Selakat'.Dank jullie wel en tot weersziens


Geschreven door: James Ian Murray, England 4 mei 2017
Super place. This turned out to be the highlight of our trip. When we asked our host where the nearest restaurant was he said his wife was a very good cook .As we had cycled sixty miles in the rain that day it was wonderful to not go out. The setting is superb but was eclipsed by the meal that arrived within an hour and a half.The only meal to match it was the breakfast the following morning. Very interesting place a short car journey from Appelscha.


Geschreven door: Evert en Mariska april 2017
Na 26 km lopen op het Drenthepad waren we bijna bij de 'Selatuinen'.Evert vroeg aan mij "wat heb je eigenlijk voor B&B gereserveerd?". Ik wist het niet goed meer. Ik dacht een slaapkamer ergens achteraf. We waren zo verrast door deze Tuinkamer met het uitzicht op de tuin en vooral met alle vogels die we daar in zagen. Een prachtige plek, sfeervolle kamer van alle gemakken voorzien. Hartelijke dank!


Geschreven door:Gerben en Jaska april 2017
Heerlijk genoten van prachtig verscholen plekje. Ongekend ontbijt, heerlijke bedden. Kortom, een aanrader voor onze familie en vrienden!


Geschreven door:Marg en Cher uit Heusden maart 2017
Bericht:
We hebben genoten. Wat een paradijsje en wat een koninklijke ontvangst. De omgeving is prachtig om te wandelen en te fietsen en dan.....het ontbijt, ook vorstelijk. Dank je wel, we zullen het zeker aanraden in onze vriendenkring.Geschreven door:Kees en Olga-Helmond jan 2016
Bericht:
Speechless....


Geschreven door:Doet en Jannie- aug 2016-
Bericht:
Bêste minsken, wat een ferwennerij op dit paradijselik plakje. 'k moat sizze "sa ha'k it noch nea earder mei-makke.Jimme bringe in fijne ûntspande sfeer, hjir ken in minskewer ta him sels komme, wij ha ús ferwûndere oer dat tige spesjale moarns-iten en ek it wârm iten wij útsûnderlik. It hat mij tige smakke! Tige tank foar jimme hertlikhijt en gastfrijhijt. Mei in wûrme groet.Doet
Wat moet ik hier nog aan toevoegen, ik vind het werkelijk fantastisch, zo'n mooi plekje, het voortreffelijke eten, de hartelijke sfeer. M'n eerste B&B kan niet meer stuk. Mensen, heel, heel hartelijk bedankt voor jullie goede zorgen en misschien "tot ziens"Jannie


Geschreven door:Rentje en Janny- juli 2016-
Bericht:
Wat zijn we hier op een prachtige plek gekomen. Genoten van de tuin. Na onze fietstocht kwamen we hier terug. Jullie hebben heerlijk voor ons gekookt! Na het eten weer in de tuin van de avondzon genoten. 's morgens weer verwend met een exclusief ontbijt. Dank voor jullie gastvrijheid.


Geschreven door:Geke & Wies- juli 2016-
Bericht:
Ja, ik (Geke) kende al de faam van Ingrid en Anton. Ik was hier een paar keer op een 'heidag' met de Schrieversronte uit Oldeberkoop. Toen werden we al de hele dag verwend door Ingrid en Anton. Nu voor het eerst in de Tuinkamer met een vriendin. We kunnen weinig superlatieven meer toevoegen aan die in het gastenboek gebruikt zijn. We hebben hier een heerlijk verblijf gehad; goed geslapen, zalig ja zalig gegeten en van de tuin genoten. Wordt vervolgd,dwz dus tot een volgende keer!


Geschreven door:Jan en Marga - Blijham- juni 2016
Bericht:
Een bijzondere plek, bijzondere planten, tuin, mensen, met liefde aangeplant, met zoveel liefde verzorgd!


Geschreven door: Cora & Edwin - Oostzaan - Tijd: 15-07-16 15:44
Bericht:
Fijne locatie en hartelijk ontvangen. Ontbijt was heerlijk en we komen hier zeker nog een keer terug!! Bedankt voor de gastvrijheid Ingrid en Anton


Geschreven door: Ronald en Jaqueline - Tijd: 31-12-2015
We zijn de tel een beetje kwijt; voor de elfde keer hier?! Alle voorgaande beschrijvingen over gastvrijheid, privacy,omgeving en heerlijk eten zijn gewoon waar!We vervallen in heerlijke herhalingen, Ronald en Jaqueline uit Leeuwarden


Geschreven door: Antoinette en Monique - Tijd: 30-12-2015
Een paradijsje op aarde...en die serene rust! Ook nog echte sterrenhemel zonder lichtvervuiling maar bovenal ...het heerlijke eten, een verrassing. We zijn 2 dagen geweest maar komen zeker terug want met wandelen zijn we hier nog niet klaar. Het voorjaar zal hier ook zeker de moeite waard zijn. Bedankt voor de warme ontvangst. Lieve groet. Antoinette en Monique uit Tilburg


Geschreven door: Henk en Jeany - Tijd: 06-08-2015
5 ongeloofelijke heerlijke verwendagen. In alle opzichten! De knusse kamer, het gastvrije onthaal, de heerlijke bedden en de 'nooit te vergeten' ontbijtjes, de met veel passie en liefde bereide maaltijden... Heel hartelijke dank ( en hopelijk tot ziens)


Geschreven door: Frans en Marjolein - Tijd: 23-07-2015
Na ons vorige fantastische verblijf in het paviljoen mochten we nu de Tuinkamer bewonen, geweldig! Wederom een heerlijk ontbijt en warme gastvrijheid. Artiesten van Nederland: kom hier optreden en geniet van uw honorarium! Dank Frans Fiselier en Marjolein Koetsier


Geschreven door Rietha en Jan Mulder- Tijd: 18-01-2015
Dag Ingrid en Anton,Daags na de televisie-uitzending Bed & Breakfast waaraan jullie meededen waren we met onze familie bij jullie voor een high tea. De avond ervoor had iedereen al even naar het programma gekeken. Dat maakte het al extra leuk. De royale high tea was in één woord GEWELDIG!!! Alles met liefde en zorg bereid, inclusief de rijke variatie aan glutenvrije producten. We hebben een enorme waardering voor jullie grote vrije gastvrijheid in jullie zeer bijzondere locatie. Wat ons betreft verdienen jullie een Michelinster en horen jullie wat ons betreft thuis in dezelfde categorie als De Librije. We komen graag terug.Liefs,Jan en Rietha Mulder, Oosterwolde Fr.


Een selectie uit de reacties die we ontvingen ná de uitzending van het programma B&B op 16 januari 2015 op NPO1
Bericht:
lieve twee van harte gefeliciteerd, dat jullie hebben gewonnen! ik heb net gekeken naar het televisieprogramma en kon mijn man Rob, ook goed laten zien waar mijn dochter dorine en ik van de zomer hebben genoten. Het water liep me weer door de mond bij het zien van jullie geweldige ontbijt. en wat dat bed betreft,…..gezeur., juist fijn dat het 2 bedden zijn, kun je wat makkelijker met een vriendin of familielid samen slapen. Heel veel succes verder en misschien tot ziens
Gelukkig hebben wij al besproken, want het zal zeker meer logés opleveren. Jammer dat ze jullie heerlijke avondeten niet lieten zien of ben je dan geen echte B&B meer.
Nu, we zaten er vrijdagavond voor. Gefeliciteerd met de mooie uitslag, het was verdiend hoor. We hebben met groot genoegen en plezier gekeken. Het was voor ons buiten kijf dat jullie, Bultenaren, zouden winnen. Wij vonden jullie het leukste en origineelste stel. Maar ja, we zijn uiteraard chauvinistisch. Wat ik zo leuk vond, het buiten gebeuren met Mirjam, dat gaf het speciale aan de hele happening. Mooi bedacht.
We hebben net op internet nog even teruggekeken naar Bed & Breakfast! Wat ontzettend leuk om jullie zo te zien. Wat zijn jullie toch heerlijke mensen en samen een heerlijk stel!!!
Wij vinden het heel terecht dat jullie het hoogste percentage gehaald hebben! Op hun eigen manier hadden de B&B's allemaal iets bijzonders. Wij weten uit ervaring hoe fijn het bij jullie is!
Even een berichtje uit Helmond , om jullie te vertellen dat wij natuurlijk ook genoten hebben van de uitzending op TV. De Sela tuinen kwamen er ontzettend goed uit qua sfeer ,omgeving, totaal verblijf en daarom dus een mooie /de hoogste waardering. terecht! Leuk dat we zoveel BNNers in onze familie hebben : eerst Vader en nu ook zoon en schoondochter.
Jammer dat ik in Appelscha woon, zou bijna bij jullie boeken.
Van harte gefeliciteerd met jullie eclatante overwinning in het TV-programma “Bed & Breakfast”. Hoewel dat niet expliciet werd vermeld, zal ook de harmonie van de inrichting en bouwstijl met de omgeving - met name jullie mooie tuin - een belangrijke rol hebben gespeeld. We hebben genoten van jullie optreden. En van de zang workshop: een heel leuk idee!
We waren plaatsvervangend trots. Niet alleen was jullie BenB het fijnste, jullie waren ook nog eens het mildste jegens de anderen. Goed hoor.Onze complimenten!

Een dikke tien van mijn kant.
We hebben genoten van jullie tv debuut! Gefeliciteerd met jullie overwinning. Waar bleef toch de culinaire fietstocht.....
Wij hebben afgelopen jaren 2x gebruik mogen maken van jullie tuinkamer en ontzettend genoten van jullie en van jullie gastvrijheid. Genoten van de omgeving met een enorme oogst aan tamme kastanjes. Wat was het nu leuk om jullie met jullie gasten uit andere B&B's rond het vuur te zien zitten kastanjes poffen. Wij vinden het programma heerlijk om naar te kijken en werden nu door Laurens getipt dat deze week jullie B&B in de uitzending was. We hebben genoten. En natuurlijk hartelijk gefeliciteerd met de uitkomst, helemaal verdiend.


Geschreven door: Ines en Olof - Duitsland - Tijd: 27-12-14 22:03
Bericht:
Beste Ingrid en Anton. Wij hebben al een stuk of tien verschillende bed and breakfasts leren kennen, maar hier was het wel bijzonder gezellig en vooral een culinarisch vuurwerk- heel erg bedankt voor deze ontspannen en verfrissende dagen- in de natuur of met een boek voor het raam. Wij wensen jullie twee een gelukkig nieuwjaar en komen graag weer eens terug. Ines en Olof.


Geschreven door: Maryl en Els - Den Bosch - Tijd: 26-09-14 10:12
Bericht:
Met onze moeder (89 ) hebben we genoten van jullie prachtige tuin, tuinhuis, heerlijke ontbijt, diner, gastvrijheid, vrolijkheid. We dragen deze ervaringen als een bijzondere herinnering mee naar het zuiden van Nederland. Hartelijke groet en heel veel succes met al jullie plannen en uitvoeringen ervan. Maryl, Els, Louise én Petra


Geschreven door:Eduard en Els - Hilversum - Tijd: 26-06-14 16:40
Bericht:
Beste Ingrid en Anton, Soms valt het een tweede keer tegen, heb je het in je herinnering mooier gemaakt+ `de prachtige zomer, opperbeste stemming en ´we hebben het weer gehaald, die 7o km´ van 2012` Maar dat is niet zo, ook de tweede keer is het hier fantastisch!! De rust, de sfeer van de tuin en de tuinkamer zijn een weldaad voor de geest. In 2012 gewandeld door de ´Kale duinen´, nu gefietst door het Fochteloèrveen naar Veenhuizen. De lange weg heen (24 km) en de korte weg terug ( 13 km). Wel spijt dat we de vorige keer hier niet hebben gedineerd. In Appelscha en wijde omgeving kun je dat niet lekkerder doen dan hier. Hartelijke groeten en wie weet komt er nog een derde keer.


Geschreven door:Hanny Massolt - maart 2014
Bericht:
Beste Ingrid, Alweer een jaar of wat geleden hebben Wieger en ik een cursus bij je gevolgd, in Oenkerk. Onze tuin was een woestenij. We kwamen thuis met een plan en een nieuwe plattegrond. Daarna...aan het werk! Vreselijk veel werk: paden verleggen, een nieuw terras, pergola's bouwen, groentetuintjes metselen , een beukenhaagje aanleggen, noem maar op. Het resultaat is volgens ons erg leuk en hoewel we een grote tuin hebben is het nu eigenlijk helemaal niet zo arbeidsintensief. Al met al hebben we bij jou veel geleerd en daarvoor onze hartelijke dank. Vriendelijke groet, Hanny Massolt


Geschreven door:Jaqueline en Ronald - Leeuwarden- november 2013
Bericht:
Van Anton en Ingrid hoorden we dat dit al de 9e keer is!
Need I say more!Geschreven door:Marjolein - Westerveen- oktober 2013
Bericht:
Wat een heerlijke ervaring om twee nachten door te brengen in jullie Selatuinen B&B. Echt 'Sela'! Het veel geprezen ontbijt is inderdaad onovertroffen. We komen heel graag nog eens terug naar dit idyllische oord en zullen het aanbevelen bij anderen. De ontbijtfoto's staan al op facebook. Niet te geloven!! Wat een goede Feng Shui. Dit gevoel gaan we delen met velen. Marjolein, Marit, Ellis en Lidi.


Geschreven door:Laurens-Jan en Toos - DenHaag- oktober 2013
Bericht:
Geboekt door een positief stukje in de Volkskrant, waardoor de verwachtingen hoog waren, maar deze verwachtingen zijn overtroffen. Heerlijk geslapen in een donkere en stille omgeving. En dan het ontbijt, echt heerlijk. We hebben genoten en zullen dit zeker aanraden. De kaarten zullen verstuurd worden! Veel liefs Laurens-Jan & Toos


Geschreven door:John en Inge - augustus 2013
Bericht:
We vieren het einde van onze vakantie. Met een fantastisch muzikaal optreden in een heerlijke ontspannen sfeer lijkt de zomer eeuwig te duren. De tuinkamer waarin we mochten overnachten geeft rust en een gevoel van païs en vreé. En wanneer we opstaan ontmoeten we de geweldige kookkunst en genieten van een geweldig ontbijt. Bed&Breakfast, genieten in Engelse stijl, dat hebben we hier ervaren.Bedankt voor zoveel aandacht en liefde voor de mooie dingen van het leven. John en Inge. www.Positev.nl


Geschreven door:Heleen - Santpoort-Noord - Tijd: 18 september 2013
Bericht:
Een plaats van ziel en zaligheid
waar een droom neerstreek in werkelijkheid
waar leven leeft met bonzend hart
zo was het bedoeld
Ik heb het niet gehaald maar ben hier wel geweest!
Selatuinen, Appelscha.
Om eeuwig heimwee naar te hebben.Geschreven door:Arjen en Danja - Tijd: 13 september 2013
Bericht:
Beste Ingrid en Anton, Vier dagen en nachten verwend. Elk ontbijt is weer een verrassing met telkens weer andere heerlijke gerechten. De landschapstuin is rustgevend en de omgeving afwisselend. Maar in deze B&B is vooral de persoonlijke benadering van Ingrid en Anton wat het meest opvalt. Je voelt je gewenst en verwend tegelijk. Gastheerschap zoals het hoort. Arjen Appel is auteur van het leermiddel sociale hygiene (SVH). Hij schrijft over gastheerschap en geeft daar trainingen in.


Aan Selatuinen, Een paar jaar terug genoten van "The Fearless Goathunters" en zondag van "Unicorn". Heel sfeervol en uitermate geschikt "Sela Tuinen" voor deze concerten en je hart gaat open als bluegrassliefhebber als ze eindigen met "Will the circle be unbroken" en Keep on the sunny side of life". Succes met het organiseren. met vr.countrygr. Henk van Seijen, "Strictly Country Style", Locale radio "Smelnefm.nl" voor Smallingerland.Geschreven door:Volkskrant 28 januari 2012
Bericht:
De persoonlijke ranglijst van overnachtingshoogtepunten van onze 10-jarige zoon heeft er sinds kort een nieuwe koploper bij; Bed and Breakfast Selatuinen in het Friese Appelscha. Niet vanwege de grote tuin en de prachtige ligging aan de rand van het nationaal park het Drents-Friese Wold. Niet vanwege de steile, spannende molenaarstrap naar de zolderverdieping in het tuinhuisje waar hij met zijn broertje kon spelen en slapen. Maar vanwege alle lekkernijen die we krijgen voorgezet tijdens ons verblijf. Selatuinen is een groot tuincomplex van het gastvrije echtpaar Ingrid Cornelisse en Anton van der Veer. Vijfendertig jaar geleden kwamen ze hier vanuit Rijswijk ZH wonen en sindsdien hebben ze de tuin steeds verder uitgebreid en verfraaid. In de tuin staat een groot paviljoen en een tuinhuisje waarin ze drie B&B vertrekken onderhouden, er is een houtgestookte sauna en een met gras begroeid amfitheater waar 's zomers concerten worden gegeven. Wij slapen in de Tuinkamer, een sfeervol tuinhuisje dat is ingericht in Engelse landschapsstijl, met veel oudroze tinten, bloemetjesmotieven, kaarsjes, antieke meubels en klassieke schilderijtjes. Het is er aangenaam warm op deze druilerige winterdag, er staat een schaal met versgebakken brownies op tafel klaar. In de vensterbank staat een verse bos tulpen. Veel ruimte is er niet, vanwege het grote tweepersoonsbed midden in het woonkamertje. Maar het is goed te doen.Er staan een ronde eettafel en twee luie stoelen in de erker bij het raam , met uitzicht op de tuin. Er is een badkamertje met douche en een halletje waar een koelkast staat met daarin frisdrank, wijn en bier. De kinderen kunnen, behalve in de tuin en aan de bosrand, ook op zolder spelen. Daar staat, naast hun bedden, een kast vol bordspelletjes en een ouderwetse knikkerbaan. Een puntje van kritiek; de beloofde wifi kregen we niet aan de praat en de ontvangst van de mobiele telefoons is heel slecht. Bijzonder aan deze locatie is dat je er ook de avondmaaltijd kan gebruiken. Omdat we pas laat in de middag aankomen na een lange werkweek, komt ons dat goed uit. Ingrid en Anton zijn gek op koken en houden ervan hun gasten te verrassen met groenten en kruiden zoveel mogelijk uit de eigen tuin. Voor € 19,50 per volwassene en € 10,00 per kind krijgen we een uitgebreide maaltijd voorgezet; uien-tarte-tatin, preiflan, spinaziesoufflé, kipfilet rolletjes in roomsaus met sperzieboontjes. Heel lekker allemaal. Ook de volgende ochtend serveren onze gastheer en gastvrouw geen gewoon ontbijt, maar ze zetten opnieuw de tafel vol spannende hapjes. Ei met kruiden verstopt in bladerdeeg, gevulde vijgen, roggebrood met kruidenkaas, hambuideltjes met roomkaasvulling, roerei met gegrilde tomaatjes, warme broodjes, pannenkoekjes met warme kaneelappeltjes, schijfjes kiwi en ananas. "Dit is bijna mijn record van eten" verzucht onze 10-jarige zoon tevreden nadat hij enorm zijn best heeft gedaan om de schalen te legen."Het was denk ik wel mijn lekkerste ontbijt ooit.


Door een technisch probleem (dat nu opgelost is) is helaas een gedeelte van het gastenboek van de site verdwenen


Geschreven door: Eli and Dorit - Israël - Tijd: 15-07-11 13:20
Bericht:
We love this place very much. This is the second time we are here and each time we enjoy it even more. Thanks for spoiling us and allow us to relax. It was a great experience. Eli and Dorit


Geschreven door: Karin en Harry Rooker - Baarn - Tijd: 25-06-11 10:12
Bericht:
Wat hebben wij genoten in de tuinkamer. Het is een mooie plek om tot rust te komen. Het ontbijt was fantastisch. Hulde voor de gastvrouw Ingrid en gastheer Anton.


Geschreven door: Martin en Nicole - Zwolle - Tijd: 30-05-11 21:24
Bericht:
Hallo, Afgelopen weekend hebben we in jullie tuinkamer geslapen. Het was er heerlijk, wat een mooie plek! Heerlijk genoten van het uitzicht en de zingende vogeltjes! En dat geweldige ontbijt 's morgens! Wat een verrassing en veel verschillende hapjes! we hebben geproefd dat het met liefde en aandacht gemaakt was! Dank jullie wel! De volgende keer gaan we 's avonds ook bij jullie eten dat is het enige waar we een beetje spijt van hebben! "Het volle leven" is ook een echte aanrader om te gaan eten!


Geschreven door: Gert en Monique - Voorhout - Tijd: 19-04-11 09:24
Bericht:
Beste Ingrid en Anton, Hartelijk dank voor het leuke verblijf bij jullie afgelopen weekend. We hebben erg genoten van jullie prachtige tuin, de mooie locatie en zijn omgeving en vooral het uitgebreide en verrassende, heerlijke ontbijt. We komen graag nog eens terug. Hartelijke groeten Gert en Monique


Geschreven door: Maximilian en Pascale - Dreieich - Duitsland - Tijd: 24-01-11 15:00
Bericht:
Beste Ingrid en Anton, bedankt voor het gezellige weekend. Jullie zijn geweldige gastgevers en we komen zeker weer terug. Veel liefs van Maximilian & Pascale


Geschreven door: Ronald en Jacqueline - Leeuwarden - Tijd: 23-10-10 10:25
Bericht:
Beste Anton en Ingrid, nu voor de 3e keer jullie B&B uitgeprobeerd; het blijft een feest! De tuin is prachtig, het diner voortreffelijk en het ontbijt blijft ook een traktatie! We hopen hier nog vaak terug te komen, hartelijke groet Ronald & Jaqueline.


Geschreven door: Annelies en Jos - Bleiswijk - Tijd: 18-09-10 11:26
Bericht:
Alle NRC-bijlagen zijn ongelezen weer naar huis meegegaan want overdag waren we te druk met wandelen en fietsen. ook Eline Vere moest nog even verder kwijnen want sávonds vielen we doodmoe in bed. Van lezen kwam niets meer. De culinaire fietstocht op de verjaardag van Jos was zeer de moeite waard! We fietsten door een prachtige omgeving en de ontvangst bij de twee dames onderweg was allerhartelijkst. De harde wind en de regen vergaten we tijdens het lekkere eten. Een wat minder punt is dat we pas 2 van de vele zithoekjes hebben uitgeprobeerd. De andere..zoveel staan nog op het programma. Dat alleen is al een reden om hiet terug te komen. een andere reden is jullie hartelijke ontvangst, het overheerlijke ontbijt, de prachtige tuin en de aangename sfeer in het paviljoen. Hartelijke dank voor dit alles. Met vriendelijke groet, Annelies en Jos


Geschreven door: Annet soeteman - Tuinclub Brunel - Tijd: 30-08-10 09:47
Bericht:
Beste Ingrid, Mijn reactie op het tuinbezoek wat wij dinsdag 6 juli aan jouw tuin hebben gebracht, is wat laat. Het leek me leuk eerst een aantal recepten uit te proberen uit jouw boekje, en dan te reageren. Nou, de maismuffin (helaas geen maismeel kunnen krijgen, dus met zelfrijzend bakmeel) waren een groot succes. Ga ik zeker weer proberen. De zalmtaart was lekker fris, maar de geraspte schil van de citroen overheerste een beetje, dus het kon ook een citroentaart zijn. De kaasbacon quiche vonden wij een topper. Ik maak al jaren een quiche uit een oud kookboek, maar deze was veel lekkerder. Verder hebben wij genoten van de ontvangst in jullie tuin. Het was heerlijk toeven. Heel gezellig en de verhalen van jou over het ontstaan van de tuin en het leven in de vrijheid van Appelscha en omgeving, waren een genoegen om te horen. De lunch was onovertroffen. Wie weet, komen we nog eens luisteren naar een concert. Dank voor de goede zorgen


Geschreven door: Martha en Alex - België - Tijd: 18-08-10 21:57
Bericht:
Als god in Friesland hebben wij genoten met hemelse ontbijthapjes.. Je proeft dat ze met liefde en veel goesting gemaakt zijn. Het was zalig hier te verblijven. We zijn hier thuis gekomen. Heel veel succes verder. "dank je wel"


Geschreven door: Bas en Marianne Franssen - Best - Tijd: 18-08-10 21:49
Bericht:
Wat waren we blij dat het hotel wat we op het oog hadden 'vol' zat. Dan hadden we deze prachtige plek met vele verrassingen moeten missen. Jullie gastvrijheid, vrolijkheid, gezelligheid...ontbijtjesom niet te vergeten, zo lekker en veelzijdig. Ook hebben we heerlijke groenten gegeten bij het avondeten, volkomen anders klaargemaakt dan dat we gewend zijn. HEERLIJK!! Een adres om zeker nog eens terug te komen! Ingrid en Anton.. BEDANKT!! Houdoe Bas en Marianne


Geschreven door: Joyce van der Veer - Rijswijk - Tijd: 14-08-10 12:57
Bericht:
Wij hebben ze uitgezwaaid, Anton en Ingrid, toen zij gingen wonen indat mooi "verre oosten". Met alle goede wensen en lots of luck. Wat later hebben wij met veel lol en plezier kunnen helpen met kleine klusjes in huis en tuin. Ook hebben wij met hen gewandeld in het bos envan vogelgezang in de prachtige bomen in hun tuin. En nu zoveel jaren kunnen wij nog steeds zien hoe twee jonge mensen met veel harde werk, enthousiasme en inzicht en af en toe steun van vrienden en familie hun "huisje op de heide"(zoals wij het noemde)hebben gemaakte tot een fine thuis voor hun gezin, en met aanbouw en uitbouw een lust en rustord hebben gemaakte voor mensen die voor korte of langere tijd willen genietenvan dat mooi omgeving. Met een BfnB arrangement in een leuk appartement is dat heel fijn. Wij hebben dat vaak mogen beleven Ook is er in de zomer maanden muziek in de tuin op Zondag middag.Binnenkort is er op een Zaterdag voor de 20st keer een muziekmiddag voor familie en vrienden, iets om te vieren!! Wij wensen Ingrid en Anton heel veel geluk en mooi herrineringen toe PROFICIAT!!


Geschreven door: Gerbrig de Witte - Hoenderloo - Tijd: 03-08-10 14:38
Bericht:
gezellig concert geweest, ik kom terug


Geschreven door: Heleen Knotter - Ameide - Tijd: 21-07-10 22:03
Bericht:
Als eerste schrijven in het gastenboek op jullie vernieuwde website, dàt is leuk! Dan kan ik je vertellen hoe leuk ik het telkens weer vind om bij jullie te komen, te genieten van jullie gezelligheid, in die mooie ‘ambiance’, de tuin, de muziek….Grappig, leuk om te zien hoe het geworden is sinds, wat was het, 1979, tòen een klein huisje op een geweldige plek, de natuur, de stilte, de vrijheid… meer dan 30 jaar! Nu een bruisende plek met opengestelde tuin, concerten in het openluchttheater met uitzicht op een idyllische waterplas, en B&B. We hebben al heel wat keertjes gelogeerd op allerlei diverse plekken in en om jullie huis, we voelden ons altijd welkom. En we slapen steeds mooier: vroeger eenvoudig, nu steeds luxer: al een paar keer in de Tuinkamer, sinds een tijdje in de Boskamer… heerlijke bedden, met een eigen terrasje, de ene met uitzicht op de tuin, de andere met uitzicht op het bos…en binnenkort mogen we met de Boomkamer kennismaken, ben benieuwd :-) We kijken uit naar het tuinconcert eind augustus, dit jaar het lustrum van twintig jaar…we waren er ieder jaar bij, ieder jaar weer prachtige muziek, lekker buiten, met meestal lekker weer….en soms stond er wind zodat de zang in flarden om je oren klonk, soms ook regen, in allerijl paraplu’s tevoorschijn toveren om de zangers te beschermen, en de piano niet te vergeten. Juist het verschillende weer maakt het ieder jaar weer spannend, en nu kunnen we wegduiken in het Paviljoen! Thnkx, veel liefs van je schoonzus Heleen Knotter
Geschreven door: klaas zandvliet - Leiden - Tijd: 22-05-22 21:54
Bericht:
Ik heb de Selatuinen gebruikt als uitvalbasis icm de fiets voor het Fochteloërveen en omgeving. Veel beter kun je het niet treffen. Wat een heerlijke accommodatie met een waanzinnig mooie tuin, zonder dat het gekunsteld aanvoelt. Alle complimenten voor de creatie hiervan en de ongetwijfeld vele uren van noeste arbeid die dit vormgeven.En dan zou ik bijna vergeten om de eigenaren -Anton en Ingrid - hierbij te noemen. Dit is hun levenswerk zowel als hun levenswijze en daar voelen zij zich als een vis in het water bij. Als gast onderga je de relaxte sfeer die dit oplevert met als bijzondere vermelding het ontbijt waar Ingrid haar creativiteit op loslaat - absolute aanrader! Al met al een heerlijk verblijf gehad in mooie omgeving.


Geschreven door: klaas zandvliet - Leiden - Tijd: 22-05-22 23:04
Bericht:
Ik heb de Selatuinen gebruikt als uitvalbasis icm de fiets voor het Fochteloërveen en omgeving. Veel beter kun je het niet treffen. Wat een heerlijke accommodatie met een waanzinnig mooie tuin, zonder dat het gekunsteld aanvoelt. Alle complimenten voor de creatie hiervan en de ongetwijfeld vele uren van noeste arbeid die dit vormgeven.En dan zou ik bijna vergeten om de eigenaren -Anton en Ingrid - hierbij te noemen. Dit is hun levenswerk zowel als hun levenswijze en daar voelen zij zich als een vis in het water bij. Als gast onderga je de relaxte sfeer die dit oplevert met als bijzondere vermelding het ontbijt waar Ingrid haar creativiteit op loslaat - absolute aanrader! Al met al een heerlijk verblijf gehad in mooie omgeving.


 

 

Plaats zelf een reactie:

 

Naam:
Woonplaats:
Bericht: