Paviljoen

Op een zonnige zaterdag
in augustus 1990, werd er voor het eerst klassiek gemusiceerd in onze tuin, de tuin van Anton van der Veer en Ingrid Cornelisse. Niemand kon toen nog
bevroeden dat wat begon als een bescheiden muzikale geste aan vrienden en familie, uit zou groeien tot een cultureel fenomeen voor een steeds
groeiende schare liefhebbers. Vele middagen van schitterende muziek ten gehore gebracht door gedreven musici, professionals allemaal, maar in de
eerste plaats vooral liefhebbers. 

Met kleine, intieme en zeer diverse optredens op zomerse zondagmiddagen zijn we in 1990 begonnen, en vanaf 2001 in
het knusse amfitheater.
inspirerende muziek in een inspirerende omgeving, en dat al dertig jaar. Nu komt er volgend jaar een einde aan. We sluiten het af met de zomeropera Reintje de Vos. Speciaal voor de Selatuinen geschreven door componist Hans Erik Dijkstra. We hopen veel muziekliefhebbers nog eens terug te zien!

Intussen is natuurlijk alles gegroeid. Ons paviljoen, door Anton gebouwd, is in 2011 voltooid en is nu te huur als vakantiewoning voor 5 personen.

Het bouwen is nu echt voorbij. Dit was ons laatste grote project. De extra ruimte voor mijn tuinontwerpbureau bewijst goede diensten.

Zonder plannen kunnen we niet dus wie weet wat er nog gaat gebeuren bij de Selatuinen..

 

 

Arrangementen

 

Een Culinaire fietstocht, langs drie tuinen met op elk adres een van de drie gangen van een heerlijk diner.

 

Wij hebben een prachtige fietsroute voor u uitgestippeld waar de keuze van de start op elke locatie mogelijk is.

De tocht is ongeveer 50 km lang door het bijzondere coulissen-landschap dat de zuid-oosthoek van Fryslân karakteriseert. Door bossen, langs water, heide en weiden. ; u kunt 'm eventueel zelf langer of korter maken, mits u maar op de afgesproken tijden bij uw maaltijd arriveert. .

De start is om ongeveer 10.00 uur met een kop koffie en iets lekkers in een fraaie tuin. Hier kan eventueel uw auto geparkeerd blijven.

Na de koffie fietst u op uw gemak naar het voorgerecht. U krijgt dit geserveerd in weer een schitterend aangelegde tuin waar hetl om ongeveer 12.30 uur voor u klaar zal staan. Daarna vervolgt u om uiterlijk 14.00 uur de route naar uw hoofdgerecht. In een landelijke omgeving onder het genot van een drankje wandelend door de tuin legt uw gastvrouw de laatste hand aan uw maaltijd die om ongeveer 17.30 uur op tafel staat.

De tocht gaat daarna om uiterlijk 18.30 uur verder richting nagerecht. U krijgt dit opgediend op het adres waar u gestart bent, daar kunt u lekker nagenieten van het dessert. Rond 20.30 uur sluit u een heerlijke fietsdag af.

Dit arrangement is alleen te boeken voor min. 2 personen.De kosten bedragen € 49,50 p.p. De prijs is inclusief een drankje bij de gerechten en de entree van de tuinen. De prijs is exclusief de huur van fietsen.

Selatuinen doet dit samen met de Buytenplaets, de Holthof en twee andere vrouwen met bijzondere tuinen. Er is nu een mooie cadeaubon voor deze culinaire fietstocht te verkrijgen, leuk om weg te geven!

Het kan in de Selatuinen. Gewoon even bellen 0516 514992 er zijn vele mogelijkheden.

Alle gerechten worden voor zover mogelijk met biologische producten bereid.