Paviljoen

 

 

 

Op een zonnige zaterdag
in augustus 1990, werd er voor het eerst klassiek gemusiceerd in onze tuin, de tuin van Anton van der Veer en Ingrid Cornelisse. Niemand kon toen nog
bevroeden dat wat begon als een bescheiden muzikale geste aan vrienden en familie, uit zou groeien tot een cultureel fenomeen voor een steeds
groeiende schare liefhebbers. Vele middagen van schitterende muziek ten gehore gebracht door gedreven musici, professionals allemaal, maar in de
eerste plaats vooral liefhebbers. 

Met kleine, intieme en zeer diverse optredens op zomerse zondagmiddagen zijn we een aantal jaren geleden begonnen, en met het gereedkomen
van het knusse amfitheater weten steeds meer bezoekers steeds vaker de weg naar de Bult 3 te vinden. Want dat is al die jaren het uitgangspunt geweest:
inspirerende muziek in een inspirerende omgeving, en daarmee gaan we enthousiast verder. Ook komend seizoen staan maar liefst 8 concerten op
de zondagmiddag gepland, uitgevoerd door gedreven, professionele liefhebbers, inderdaad. 

Intussen is natuurlijk alles gegroeid. Ons paviljoen, door Anton gebouwd, is voltooid en we hebben nu twee sfeervolle unieke B&B kamers erbij,
helemaal achter in de tuin onder het groene pyramidedak. De eerste gasten hebben er geslapen en genoten van de rust en privacy.
Het bouwen is nu echt voorbij. Dit was ons laatste grote project. Natuurlijk willen we in het paviljoen wel meer gaan doen, misschien bij slecht weer een 'huiskamerconcertje' in plaats van in het naastgelegen amfitheater. Lezingen en cursussen, diners en vergaderingen worden er al gegeven. De extra ruimte voor mijn tuinontwerpbureau bewijst goede diensten.


Zonder plannen kunnen we toch niet dus wie weet wat er nog gaat gebeuren bij de Selatuinen..
Het paviljoen in het voorjaar 2010

. . . . . .

zomer 2011

... ..

winter 2012

 

herfst 2013

...

Vergaderen

Ideaal voor het vergaderen in alle rust met een heerlijke lunch of diner naar keuze. Een overnachting voor een klein gezelschap is zelfs
mogelijk met een onovertrefbaar ontbijt. Het zaaltje is ruim en sfeervol ingericht. Er is draadloos internet, een beamer en flipover. Het bos, direct achter het paviljoen biedt alle mogelijkheden voor een wandeling tussen de bedrijven door. Of gewoon even lekker door de tuin kuieren, dat kan al inspirerend werken!

. . . . .

 

Arrangementen

 

Workshop brownies,muffins en andere lekkernijen maken.

Veelvuldig wordt mij om de recepten gevraagd van al dat lekkere Engelse gebak wat ik voor de open tuin en de concerten bak. Een succes blijkt telkens weer. Vandaar deze workshop.
Gewoon met een groepje van minimaal 8, maximaal 12 personen bij mij in ‘de keuken’ kijken en zelf maken!
Resultaat mee naar huis en gezamelijk proeven natuurlijk.

Kortom een heerlijke middag voor  € 25,00 p.p. met vrienden of familie.

 

 

Het paviljoen is uitermate geschikt voor een feestelijk diner met familie en vrienden.

Of een gezellige familiedag of verjaardag die zowel binnen als buiten in de tuin gevierd kan worden.
Voor de inwendige mens zorgen wij met drankjes en warme gerechten uit onze onvolprezen AGA.

...

Natuurlijk behoort een privé concert  ook tot de mogelijkheden.Voor een prijsopgave even bellen 0516 514992.

.....

Een arrangement waarbij u een ochtend of middag gaat smeden bij de Vrije SmidseEen KoorMasterClass, gegeven door zangeres/dirigent Mirjam Cornelisse.

...

Onder leiding van dezelfde professionele zangeres een samenzingworkshop . Hier leer je op een heel leuke manier een goede ademhaling die absoluut iets toevoegt aan het openbaar spreken en een gevoel van zelfverzekerdheid. Het is grappig, spannend en verrassend. Ontzettend leuk om in familieverband of met collega's te doen. Duurt ca 1,5 uur met na afloop een drankje.

 

Een Culinaire fietstocht, langs drie tuinen met op elk adres een van de drie gangen van een heerlijk diner.

 

Wij hebben een prachtige fietsroute voor u uitgestippeld waar de keuze van de start op elke locatie mogelijk is.

De tocht is ongeveer 50 km lang door het bijzondere coulissen-landschap dat de zuid-oosthoek van Fryslân karakteriseert. Door bossen, langs water, heide en weiden. ; u kunt 'm eventueel zelf langer of korter maken, mits u maar op de afgesproken tijden bij uw maaltijd arriveert. .

De start is om ongeveer 10.00 uur met een kop koffie en iets lekkers in een fraaie tuin. Hier kan eventueel uw auto geparkeerd blijven.

Na de koffie fietst u op uw gemak naar het voorgerecht. U krijgt dit geserveerd in weer een schitterend aangelegde tuin waar hetl om ongeveer 12.30 uur voor u klaar zal staan. Daarna vervolgt u om uiterlijk 14.00 uur de route naar uw hoofdgerecht. In een landelijke omgeving onder het genot van een drankje wandelend door de tuin legt uw gastvrouw de laatste hand aan uw maaltijd die om ongeveer 17.30 uur op tafel staat.

De tocht gaat daarna om uiterlijk 18.30 uur verder richting nagerecht. U krijgt dit opgediend op het adres waar u gestart bent, daar kunt u lekker nagenieten van het dessert. Rond 20.30 uur sluit u een heerlijke fietsdag af.

Dit arrangement is alleen te boeken voor min. 2 personen.De kosten bedragen € 49,50 p.p. De prijs is inclusief een drankje bij de gerechten en de entree van de tuinen. De prijs is exclusief de huur van fietsen. Als u dit boekt mét een overnachting in de Selatuinen dan hebben we nog een leuke attentie voor u.

Selatuinen doet dit samen met de Buytenplaets, de Holthof en twee andere vrouwen met bijzondere tuinen. Er is nu een mooie cadeaubon voor deze culinaire fietstocht te verkrijgen, leuk om weg te geven!

Het kan in de Selatuinen. Gewoon even bellen 0516 514992 er zijn vele mogelijkheden.

Alle gerechten worden voor zover mogelijk met biologische producten bereid.

TUINIERDERSLUNCH

..

Een TUINIERDERSLUNCH , vooral bedacht voor tuinclubs! Je kent dat wel, als tuinliefhebber zoveel mogelijk tuinen bezoeken met je eigen club. De lunch dan maar even onderweg, een simpel broodje of met vooraf gemaakte picknickmanden een plekje in de buitenlucht zoeken. Moet gezellig zijn en niet al te kostbaar worden.Dan maar hopen dat het mooi weer is! Bij Selatuinen hebben we nu een TUINIERDERSLUNCH; homemade soep met een 'boerenbol', zelfgemaakte chutney, boerenpaté, kaas uit de streek, huisgemaakte jam en vers fruit, naar gelang het seizoen, dat alles voor 15,00

€ 2,00 p.p. voor een persoonlijke tuinrondleiding.

NIEUW!! Een heerlijke (na)middag met vrienden/familie genieten van een SELAGARNITUUR.

Het garnituur bestaat uit diverse hartige en wat zoete hapjes. Warme quiches en muffins maar ook koude verassende hapjes. Ruimschoots voldoende voor u en uw gasten.Niemand gaat met een hongerig gevoel naar huis. Zie het als een soort maaltijd in een informele vorm. € 22,50 p.p. Vanaf 8 personen.

 

BARBECUE gestookt met houtskool

Natuurlijk alleen met verantwoord vlees; Black angus rundvlees, Livar varkensvlees en kip van de Gildehoen. Naast vlees zijn de andere gerechten minstens zo belangrijk! heerlijke kleine zalmhapjes van het rooster, gegrilde groentes, broodjes met groente en of kaasvullingen van het rooster en natuurlijk versgemaakte salades.

......

Alles voor € 25,00 p.p. minimaal 10 personen. Alleen mooi weer kunnen we helaas niet garanderen.

 

Een High tea, zoals je een high tea maar kan wensen met veel hartige en zoete gerechtjes en 3 gangen!

Minimaal 8 personen en € 25,00 ook bij grotere gezelschappen.

............

Een warm en koud buffet, met veel bijzondere niet alledaagse hapjes.

Minimaal 8 personen; 8 tot 18 pers á € 25,00 grotere gezelschappen € 22,00 p.p.

.........

Een echt Engels buffet met typische Engelse gerechten zoals bv 'Toad-in-a-hole'

of
'bread sauce' .

Minimaal 8 personen; 8 tot 18 pers á € 25,00 grotere gezelschappen € 22,00 p.p.


In de directe omgeving;
Op elk arrangement is een wandeling of fietstochtje aan te sluiten want Selatuinen ligt aan de grens van Drents-Friese-Wold en op fietsafstand van de unieke natuurgebieden het Fochteloërveen en de Kale Duinen.

Het Fochteloërveen is het laatste stukje Nederland wat nog niet op de schop is gegaan en waar zelfs nog veen wordt gevormd.

De zandvlakte van de Kale Duinen breidt zich nog ieder jaar
uit en is een fraai voorbeeld van de nieuwe inzichten op het gebied van natuurbeheer. 

Vanuit de achteruitgang van de tuin loopt u er zo naar toe, dwars door het bos, langs het bezoekerscentrum van het Drents-Friese-Wold 

Op de Veluwe na is dit Wold het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land en vanuit het bezoekerscentrum zijn er vele wandel en fietsroutes te volgen.

 

 

Lunchen of dineren (zoveel mogelijk met biologische ingredienten)

Zomaar ergens middenin de tuin of behaaglijk in het paviljoen met een prachtig zicht op de vijver. Het kan allemaal. Wij zorgen voor een heerlijk
uitgebreide lunch met allemaal lekkere kleine hapjes en warme broodjes, een geurige soep en warme thee en koffie en dat alles uit de AGA en
natuurlijk zelfgemaakt. Vooraf nog een wandeling met verhalen en uitleg van mij over alles wat groeit en bloeit en terwijl ik dan de finishing touch
aanbreng aan uw lunch kunt u nog even heerlijk dwalen of gewoon lekker zittend luisteren naar de vogels en de rust ondergaan. Een diner bestaat uit twee gangen.

Alleen op afspraak en vanaf zes personen om eens lekker dubbel te genieten van de ideale combinatie; Tuin en lekker eten.

 

2019 minimaal 8 personen; 8 tot 18 pers á € 25,00 grotere gezelschappen € 22,00 p.p. Voor een heerlijk dessert 5,00 p.p. extra.

€ 2,00 p.p. voor een persoonlijke tuinrondleiding.

. . . ...

 

 


Trouwlocatie

..

Een bruiloft op een zonovergoten dag in juni!

......